Gaat de spaarrente in 2012 verder omhoog?

Wat gaat de spaarrente in 2012 doen, zal deze verder stijgen volgens de trend die in 2011 is ingezet? Enerzijds zijn de banken nog steeds op zoek naar geld de onderlinge concurrentie maakt deze zoektocht lastig waardoor de banken steeds een hogere spaarrente gaan bieden in de hoop een voorsprong te nemen om de concurrentie. Aan de andere kant is er nog steeds spraken van een crisis waardoor het zou maar eens zou kunnen dan in de loop van 2012 de spaarrente ineens instort.

Verschil spaarrente op korte- en lange termijn

De zichtbare stevige concurrentie tussen de banken onderling zal er in eerste instantie voor zorgen dat de spaarrente in 2012 nog verder zal stijgen. De kortlopende spaarrente is vaak een variabele rente, deze rente schommelt hierdoor is de kans aanwezig dat deze rente niet zal blijven stijgen. De lange termijn rente (van producten als een hypotheek of spaardeposito) is vaak stabieler dan de korte termijn rente. Echter is de lange termijn rente in 2012 fors gestegen, hierdoor is de kans groot dat deze rente in 2012 zal gaan dalen.

Profiteer veilig van de hoge spaarrente

Op korte termijn hebben de banken geld nodig en zullen hiervoor ook een hoge spaarrente bieden. De banken bieden de hoge spaarrente vaak uit onzekerheid. Dit hoeft voor u geen risico te zijn zolang u er maar bij stilstaat of uw bank onder het deposito garantiestelsel valt en u niet meer dan 100.000 euro bij een bank onderbrengt.