Spaardeposito voor onderhoud eigen woning

De komende tijd zal de hypotheekrente weer gaan stijgen. Wanneer je dan een eigen huis wilt kopen zal je de financiele zaken anders aan moeten pakken dan voorheen werd gedaan. Door de stijgende hypotheekrente zullen de maandelijkse lasten toenemen. Hierdoor is belangrijk om voorafgaand aan de koop van een huis de inkomsten en uitgaven goed op een rijtje te hebben. Vergeet in het overzicht van maandelijkse uitgaven vooral niet om een post op te nemen voor onderhoud van het huis.

Het onderhoud van de woning is van groot belang. Een goed onderhouden huis is over het algemeen makkelijker te verkopen. Daarnaast wordt het steeds moeilijker om een eventuele lening of tweede hypotheek af te sluiten voor grote verbouwingen van het huis. Hierdoor doe je er goed aan om maandelijks voor het onderhoud van het huis te sparen en het geld voor langere tijd vast te zetten. Op deze manier heb je over een aantal jaar voldoende geld gespaard om eindelijk eens de keuken of douche te verbouwen.

Spaardeposito voor verbouwing eigen huis

Het sparen van geld voor onderhoud of verbouwing van een woning kan bijvoorbeeld middels een spaardeposito. Een spaardeposito is geschikt wanneer je een geldbedrag ineens wilt inleggen en langere tijd kan missen. Een spaardeposito brengt niet de risico’s van beleggen met zich mee en heeft toch een hogere rentevergoeding dan een regulier bankspaarproduct.