Grote verschillen rente spaardeposito

De spaarrente laat lange tijd een stijgende trend zien als gevolg van de stijgende kapitaalmarktrente. Onder andere ING verhoogt de spaarrente van haar spaarproducten en probeert hiermee aan te haken bij banken die traditioneel een hoge spaarrente vergoeden. Het mag duidelijk zijn dat met hogere spaarrentes de concurrentie bij de banken weer wordt aangewakkerd.

Grote verschillen hoogte rente spaardeposito

ING biedt spaarders over het kort lopende spaardeposito van 1 jaar momenteel een spaarrente van 3,2 procent. Het verschil tussen ING en de andere grote banken is hiermee groot. Zo biedt ABN Amro spaarders slechts een rentevergoeding van 1,6% (de helft van hetgeen ING biedt) bij een spaardeposito van 1-jaar. De Rabobank komt al helemaal niet in de buurt van ING met spaardeposito’s die starten bij een looptijd van 2 jaar en een spaarrente van 1,95%.

Let op voorwaarden spaardeposito

ING gaat echter nog niet direct de concurrentie met een aantal prijsvechters in de markt aan. Bij LeasePlan Bank en NIBC Direct worden nog spaarrentes van 3,25% gegeven op een 1 jarig spaardeposito. Het is overigens aan te raden om niet blind op een hoge spaarrente af te gaan maar ook de voorwaarden van een spaardeposito goed door te nemen. Bij ING is een minimale inleg van 500 euro voor het 1-jarig spaardeposito mogelijk, bij de prijsvechters dient de inleg minimaal 1.000 euro te bedragen.