Hoogste rente spaardeposito

Wanneer je weet dat een spaardeposito voor jou geschikt is wil je natuurlijk een spaardeposito tegen de hoogste rente afsluiten. De enige manier om een spaardeposito tegen de hoogste rente af te sluiten is om voor het afsluiten verschillende spaardeposito’s vergelijken. Natuurlijk let je bij het vergelijken op de rente van de spaardeposito’s. Echter hoeft het spaardeposito met de hoogste rente niet per definitie het spaardeposito met de voor jou hoogste rente te zijn.

Rente spaardeposito

Zoals je wellicht weet is de hoogte van de rente op een spaardeposito afhankelijk van een aantal variabelen waaronder de looptijd, minimale inleg. Tijdens het vergelijken kan goed blijken dat het spaardeposito met de hoogste rente een looptijd heeft van 10 jaar. Dit terwijl jij je spaargeld voor maar 5 jaar kan ‘missen’. Het spaardeposito met de looptijd van 10 jaar heeft dan niet voor jou de hoogste rente. Je moet goed opletten dat je de juiste deposito’s met elkaar vergelijkt zodat je tot de keuze komt van een spaardeposito met de hoogste rente.

Vergelijk een spaardeposito daarom nooit alleen op de hoogste rente maar ook op andere variabelen als inleg, looptijd en de mogelijkheid tot een (boetevrije) tussentijdse opname van je spaargeld.